Prezentare

 Catalogul școlar online poate fi accesat de către profesori și părinților şi le permite să interacționeze și să comunice mai eficient. Principala facilitate oferită este gestionarea notelor şi absenţelor.
Este prima aplicaţie open source oferită pentru gestionarea catalogului online, astfel profesorii pot să contribuie şi să-şi îmbunătăţească, dacă doresc, aplicația catalogului conform propriilor nevoi. Noi oferim contra cost doar găzduirea web şi a bazei de date cu backup conform specificaţiilor, pentru care garantăm securizarea faţa de ceilalţi clienți.

* Număr unitate şcolară - Pe situl Catalog Şcolar se alege din meniu Acces, se precizează judeţul, localitatea şi unitatea şcolară, dacă nu a fost deja achiziţionat un abonament pentru acea unitate şcolară, aplicaţia indica valoarea numărului care trebuie completat pentru achiziţionarea abonamentului.

Aplicaţia este alcătuită din o componentă web scrisă în php, o bază de date mysql şi o aplicaţie open source scrisă în Lazarus (is a free, cross-platform,  using the Free Pascal compiler)  şi respectă standardele tehnice minime necesare pentru utilizarea catalogului electronic în școli Ordinul ME 3.896 din 28 martie 2023.

Fiecare persoană primește propriul cont de acces cu drepturi specifice: în calitate de părinte, aveți acces la situația notelor, absențelor;  Ca profesor , aplicația vă permite efectuarea lejeră a prezenţei , notarea elevilor şi acces la catalogul şcolar.

Părinții şi elevii şi profesorii folosesc accesul web conectându-se cu ID-ul și parola primite de la școală, sau emailul şi parola , aleg judeţul, localitatea şi unitatea de învăţământ.
Există un mod demo atât pentru părinţi şi elevi, cât şi pentru profesori, baza de date demo a profesorilor, însă, este resetată la implicit zilnic. Directorii de unitaţi şcolare, secretariatul şi diriginţii  trebuie să descarce aplicația windows și să configureze catalogul de aici.


Datele de conectare la baza de date se primesc ca un fişier de configurare criptat, ce trebuie salvat în directorul aplicaţiei windows. Aplicaţia windows se poate obţine şi din surse, ce se poate compila. Se poate compila  ca şi aplicatie Windows sau Linux. Ea se descărcată ca arhiva zip şi se dezipează într-un folder sau pe stick usb, deoarece nu necesită instalare.  Conectarea la baza de date remote este asigurată prin protocolul TLS, cu ajutorul certificatelor de client din cadrul arhivei zip. La prima achiziţionare primiţi un fişier zip ce cuprinde toate fişierele necesare lucrului în sistemul de operare windows, executabilul şi bibliotecile dinamice, inclusiv fişierul de configurare. La prelungirea abonamentului veţi primi doar fişierul de configurare.