Ce este SMTP, POP și IMAP

În această secțiune de întrebări frecvente, voi explica ce sunt SMTP, POP și IMAP și voi răspunde la câteva întrebări frecvente conexe.

 Ce este SMTP

Protocolul SMTP ( Simple Mail Transfer Protocol ) este utilizat pentru a trimite e-mailuri de la un server de e-mail la altul. SMTP este ceea ce este folosit de majoritatea serverelor de e-mail pentru a face schimb de e-mailuri.

Utilizează un proces cunoscut sub numele de stocare și redirecționare , care vă ajută să vă mutați e-mailurile de la un server de ieșire la unul de intrare.

Conexiunea SMTP funcționează și cu un Agent de transfer de e-mail (MTA) pentru a trimite e-mailuri în căsuța de e-mail din dreapta. Cu toate acestea, SMTP nu poate transmite atașamente - poate trimite doar text.

Puteți utiliza protocolul MIME (Multipurpose Internet Mail Extension) ca o soluție pentru aceasta. MIME codifică toate datele non-text în text înainte de a trimite e-mailul prin SMTP.

Ce sunt POP și IMAP

Deoarece SMTP este folosit doar pentru a trimite e-mailuri de ieșire de la clientul dvs. , aveți nevoie de o modalitate de a primi e-mailuri , nu? Puteți configura un server de mesaje de e-mail pentru a primi e-mailuri folosind POP sau IMAP .

Iată o privire rapidă asupra modului în care funcționează aceste două protocoale:

POP

Protocolul Post Office ( POP) este utilizat pentru a primi e-mailuri. Cea mai recentă versiune este POP3.

Este ideal pentru utilizatorii de computere personale, deoarece vă permite să descărcați e- mailuri pe un dispozitiv local ori de câte ori doriți să vă verificați e-mailurile. În acest fel, puteți verifica e-mailurile chiar și atunci când sunteți offline!

IMAP

IMAP sau protocolul de acces la mesaje Internet este folosit în mod obișnuit pentru a primi e-mailuri.

IMAP salvează toate e-mailurile pe un server, spre deosebire de POP3.

Ca rezultat, ori de câte ori trebuie să verificați e-mailurile, clientul dvs. de e-mail contactează serverul și vă permite să vă accesați e-mailul de pe orice dispozitiv cu o conexiune la internet.

Și, deoarece este bazat pe cloud, IMAP este considerat o alternativă mai rapidă și mai eficientă la POP3.

Detalii articol

ID articol:
2
Categorie:
Evaluare :

Articole similare